Računovodski servis, računovodstvo, knjigovodstvo, Ljubljana

Popoldanski s.p. obvezen v prijavo z obrazcem M12

Popoldanski s.p. obvezen v prijavo z obrazcem M12

Tudi podjetniki ki se odločijo za popoldanski s.p. ,  morajo po prejemu sklepa Agencije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) na Vem točki urediti prijavo v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni – oddati morajo obrazec M12.
Še lani so morali postopek prijave v to zavarovaje z obrazcem M12 podjetniki urediti na območnem uradu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Od konec novembra 2015 pa lahko, zaradi nadgradnje portala e-VEM za podjetnike to uredijo tudi na vseh VEM točkah.
Podjetniki se lahko na VEM točki že ob registraciji popoldanskega s. p. dogovorijo za termin, ko bodo po vpisu popoldanskega s. p. v register podjetij pri Ajpes, prišli na VEM točko urediti še to prijavo v zavarovanje. Obrazec M12 izpolnijo na portalu e-VEM, podjetnik ga podpiše in referent VEM točke  nato po elektronski poti pošlje na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V nekaj dneh nato podjetnik prejme po pošti potrjen obrazec, ki ga nato dostavi svojemu računovodji, da mu lahko ta obračuna pravilne prispevke za zavarovanje.

Obrazec M12

Sedež podjetja

TRGOFON d.o.o.
Uršičev štradon 26
1000 Ljubljana
SI38389401

Naslov pisarne

Računovodska točka
Dimičeva ulica 14
1000 Ljubljana

Uporabne povezave