Računovodski servis, računovodstvo, knjigovodstvo, Ljubljana

Razpis za kmete, ki delajo v gozdu

Razpis za kmete, ki delajo v gozdu – razdeljenih bo 8 milijonov

V Uradnem listu je objavljen razpis za sofinanciranje novih strojev in opreme za sečnjo in spravilo lesa

razpis za kmete, ki delajo v gozdu

Na razpisu iz Programa za razvoj podeželja za podukrep 8.6 lahko kmetje dobijo šest milijonov evrov nepovratnih sredstev za sofinanciranje nove opreme za sečnjo in spravilo lesa, dva milijona pa samostojni podjetniki in podjetja.

Ta razpis je tretji iz Programa za razvoj podeželja 2014-2020, ki prinaša nepovratna sredstva za naložbe. Po prvotnem načrtu naj bi ga kmetijsko ministrstvo objavilo januarja, zamuda pa je nastala pri pripravi predhodnih dokumentov.

Vloge sprejemajo od 14. marca do 15. aprila

Vloge na razpis za naložbe v opremo za sečnjo in spravilo lesa (gre za podukrep 8.6 iz Programa za razvoj podeželja 2014-2020) sprejema Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja od 14. marca do vključno 15. aprila. Do oddaje vloge upravičenci ne smejo kupiti nove opreme in strojev za delo v gozdu. Za to naložbo lahko na razpisu dobijo 40 odstotkov nepovratnih sredstev, v letih 2014-2020 pa za ta namen največ pol milijona evrov nepovratnih sredstev.

Šest milijonov za kmete

Od osmih milijonov evrov, ki so na voljo, bodo šest milijonov namenili fizičnim osebam, razen samostojnim podjetnikom in agrarnim skupnostim. Preostala dva milijona evrov pa je rezerviranih za podjetja in samostojne podjetnike.

VIR: Finance

Sedež podjetja

TRGOFON d.o.o.
Uršičev štradon 26
1000 Ljubljana
SI38389401

Naslov pisarne

Računovodska točka
Dimičeva ulica 14
1000 Ljubljana

Uporabne povezave